Paprikové recepty

Papriky plněné hermelínem

Suroviny:

2 středně velké papriky

200 g hermelínu

50 šunkového salámu

1 malá cibule

Sůl

Pepř

1 lžíce majonézy

1 lžička plnotučné hořčice

Na ozdobení:

1 malé rajče

Lučina

Petrželka

1 paprika

Trochu listového salátu

 

Postup:

Papriky omyjeme, rozpůlíme podélně a vyjmeme jádřinec se stopkou. Hermelín i salám nakrájíme na malé kostičky. Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. K hermelínu a cibulce přidáme sůl, pepř, majonézu, hořčici a celé promícháme. Dáme do lednice vychladit. Půlky paprik naplníme připravenou směsí, ozdobíme lučinou, kousky paprik a petrželkou. Podáváme s listovým salátem a pečivem.

 

Papriková pomazánka

Suroviny:

1 žlutá paprika

1 červená paprika

1 zelená paprika

1 oranžová paprika

1 červená cibule

1 mrkev

3 stroužky česneku

Sůl

Pepř

Červená mletá paprika

Šťáva z jednoho citrónu

Pomazánkové máslo

 

Postup:

Papriky nakrájíme na malé kousky a se všemi ostatními surovinami kromě másla je hodíme do mixéru. Rozsekáme nadrobno, přecedíme přebytečnou vodu, vrátíme do stroje a tentokrát přidáme i máslo. Vše rozmixujeme do hladké pomazánky.

 

Papriky zapečené s mozzarellou

Suroviny:

2 červené papriky

2 ks mozzarelly

1 lžíce olivového oleje

15 ks černých oliv

3 stroužky česneku

1 lžíce sušené bazalky

 

Postup:

Papriky omyjte, přepůlte, odstraňte jádřince a zevnitř i zvenku potřete olivovým olejem. Vnitřky naplňte mozzarellou, olivami, utřeným česnekem a bazalkou. Opékejte na rozpálené pánvi asi 15 minut.

 

Pečené papriky

Suroviny:

5 bílých nebo zelených paprik

2 středně velká rajčata

1 cibule

200 g hovězího mletého masa

50 g rýže

Sůl

Pepř

Sladká paprika

Lžíce másla

 

Postup:

Rýži uvaříme podle návodu a necháme ji vychladnout. Pak ji smícháme s mletých hovězím masem, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a naplníme do půlek paprik zbavených jádřinců. Plněné papriky vložíme do pekáčku, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a rajčaty, osolíme a opepříme. Navrch ještě přidáme trochu másla a pečeme v troubě. Papriky nemusíme podlévat, protože pustí hodně šťávy.

 

Paprikový koláč

Suroviny:

1 balení listového těsta

1 žlutá paprika

1 červená paprika

1 zelená paprika

1 cibule

Čerstvá petrželka

5 vajec

150 g polotučného tvarohu

200 ml smetany

Sůl

Pepř

Sušená mletá paprika

 

Postup:

Papriky nakrájíme na tenká kolečka a cibuli na proužky. Z listového těsta vyválíme plát a vyložíme ho na koláčovou kulatou formu. Na těsto navršíme kolečka paprik a cibulí. V misce vedle smícháme tvaroh se smetanou, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a meltou paprikou. Tvarohovou směsí zeleninu zalijeme a posypeme petrželkou. Pečeme asi 30 minut.

Příspěvek byl publikován v rubrice Obchod, prodej, Služby a jeho autorem je Sarka. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>